Logotype

Våra Ambassadörer

Emma Härdelin

Emma Härdelin är folksångerska och född i Delsbo. Emma har främst gjort sig ett namn på världsmusikscenen som frontfigur i gruppen Garmarna som med sina album gjort succé världen över. Garmarna är flerfaldigt Grammis-nominerad och vann även en Grammis i kategorin ”Årets folkmusik” för albumet ”Guds spelemän” 1996. De har blivit belönad med guldskiva i Sverige och en Impala Award i Europa, turnerat världen över, samt prytt omslaget till amerikanska Billboard magazine.

"Mina smultronställen ligger i Dellenbygden. I vuxen ålder har jag blivit speciellt förtjust i Norra Dellen och åker gärna och badar med barnen i Fönebo, som varma dagar kan kännas som en riktig playa! 

Eller om man vill ha en strand för sig själv kan man åka ut med båt till någon av Norra Dellens öar och njuta av spegelblank sjö och sommarblå himmel i fullständig lugn och ro.

Norra Dellen har allt. Ta bilen eller cykeln runt sjön och du får allt ifrån typisk storslagen hälsingevy med sjöutsikt till badstränder och dramatisk tät skog, ängar och gårdar, en fröjd för ögat och balsam för själen.

För mig är det spelmansstämmorna, musiktraditionen och den storslagna naturen som väcker starkast positiva känslor.

Andra saker som får mig att må bra här är Malnbaden, Fiskarstan, Möljen, Hembygdsgårdarna, kusten, inlandet, Mulle Meck... ja listan kan göras lång.

För mig som kulturarbetare i Hudiksvalls kommun känns det roligt att få vara ett av kommunens ansikten utåt. 

Vi är många professionella kulturarbetare i bygden och det känns viktigt för mig att få representera både oss och en kommun som gärna lyfter fram just kulturen."