Logotype

Etablera företag

Fördelarna med att etablera företag i Hudiksvall är många. Det är enkelt att ta sig hit, det är billigare än att driva företag i storstäderna och här finns boende för alla smaker.

Varför välja Hudiksvall?

Utmärkt läge
Hudiksvalls kommun ligger i landskapet Hälsingland i Gävleborgs län. Huvudorten Hudiksvall är en kuststad ca 30 mil norr om Stockholm, 13 mil norr om Gävle och 8 mil söder om Sundsvall. Till Arlanda flygplats tar det två timmar med tåg, så världen ligger nära. 

Bra kommunikation
Du tar dig enkelt hit och härifrån med bil, buss eller tåg. E4 passerar precis utanför Hudiksvall och riksväg 84 utgår från Hudiksvall och går hela vägen till norska gränsen via Ljusdal, Sveg och Funäsdalen. Pendlingsmöjligheterna med tåg är också goda. Ostkustbanan passerar genom Hudiksvall och många pendlar till Sundsvall, Söderhamn, Gävle och Stockholm varje dag. Hudiksvall har även en hamn för godsfartyg och en omtyckt gästhamn för småbåtar.

Investeringsstöd
Hudiksvall ligger i Stödområde B, vilket innebär att det finns möjlighet att söka regionalt investeringsstöd från Tillväxtverket. Det finns även andra möjligheter till offentligt stöd.

Lägre kostnader
Det är generellt billigare att driva företag i Hudiksvalls kommun än i storstadsregionerna. Markpriser, lokalhyror och lönenivåer är några av de kostnader som oftast är lägre.

Duktiga och lojala medarbetare
I Hudiksvall finns många personer med lång erfarenhet och stor kunskap inom branscher som skogs- och pappersindustri, mekanik, hydraulik och fiberoptik. Personalomsättningen är ofta låg och medarbetarna stannar länge hos sin arbetsgivare.

Gott företagsklimat
Samarbetet mellan kommun och näringsliv i kommunen är bra. Det finns flera företagarföreningar, nätverk, byalag och samverkanskluster med stark sammanhållning och hög samarbetsvilja.

Attraktivt boende
I Hudiksvalls kommun finns boendealternativ för alla smaker och plånböcker. Allt från gamla anrika hälsingegårdar till nybyggda villor vid havet. I städerna och de större samhällena finns även lägenheter att köpa och hyra. 

Livskvalitet
Det är enkelt att leva och verka i Hudiksvalls kommun. Här har du en fantastisk natur runt knuten oavsett var du bor, ett rikt och varierande kulturutbud, ett aktivt föreningsliv och ett stort utbud av fritidsaktiviteter för både barn och vuxna.

Läs mer om Hudiksvall på kommunens hemsida:

www.hudiksvall.se