Logotype

Etablera företag

Fördelarna med att etablera företag i Hudiksvall är många. Det är enkelt att ta sig hit, det är billigare än att driva företag i storstäderna och här finns boende för alla smaker.

Högintressanta branscher

Bedriver du verksamhet inom hydraulik, informations- och kommunikationsteknik eller turism? Då är Hudiksvall den perfekta platsen för dig och ditt företag. Här får du reda på varför.

Informations- och kommunikationsteknik (ICT)

Hudiksvall har en lång tradition inom fiberoptik och har i dag blivit ett centrum för tillverkning, forskning, utveckling och utbildning inom fiberoptik och andra ICT-relaterade områden. Ända sedan 1970-talet har Ericsson Network Technologies tillverkat optofiber här och när företaget lades ner 2013 tog Hexatronic framgångsrikt över den fiberoptiska tillverkningen. SenseAir är ett annat mycket spännande företag som bedriver forskning inom det sensorteknologiska området.

Andra framstående aktörer är innovationssystemet Fiber Optic Valley, forskningsinstitutet RISE Acreo och utbildningsanordnarna Iftac och ICT Education. Och det slutar inte där. Monitor, Sverige Bygger, BL Info, Fiberstaden, Wikinggruppen, XLENT, Apptech, Internetport och KonfigDesign är andra intressanta företag som bedriver verksamhet inom ICT-området i Hudiksvall.

Hydraulik

Hydraulik är det största industrisegmentet i Hudiksvall. Här finns ett flertal företag som hör till världens främsta inom sin nisch. Huddig, OilQuick, Sunfab, Voith och Hiab är några exempel. På orten finns också Hudiksvalls Hydraulikkluster, HHK, som genom samverkan mellan olika hydraulikföretag och forskning jobbar för att stärka företagens långsiktiga konkurrenskraft.  

Läs mer om HHK

Besöksnäring 

Besöksnäringen är en bransch i tillväxt och ett område som Hudiksvall satsar betydande resurser på. Ökad turism kommer på sikt att leda till ökad inflyttning och fler företagsetableringar. Visit Glada Hudik, som ägs av Hudiksvalls kommun och den ideella föreningen Destination Glada Hudik, har som uppdrag att lyfta Glada Hudik som destination.

www.visitgladahudik.se