Logotype

Etablera företag

Fördelarna med att etablera företag i Hudiksvall är många. Det är enkelt att ta sig hit, det är billigare än att driva företag i storstäderna och här finns boende för alla smaker.

Kompetensförsörjning

Att hitta bra personal kan vara en utmaning, särskilt på en mindre ort. Vi arbetar proaktivt för att du som vill etablera ett företag i Hudiksvalls kommun ska få tag på rätt kompetens – på både kort och lång sikt.

 

Arbetet handlar i ett första steg om att inventera behoven av nyckelkompetenser genom regelbundna besök hos de lokala företagen i kommunen. För att sedan kunna bistå företagen med efterfrågad kompetens gör vi allt ifrån att föra dialog med arrangörer av YH-utbildningar på orten till att attrahera hemvändare att flytta tillbaka till Hudiksvall efter avslutade studier. Vi jobbar också aktivt med att locka hit nyckelkompetenser utan tidigare koppling till Hudiksvall.


Flytta hit och få jobb

Hudiksvall är särskilt framstående inom branscher som hydraulik, optofiber och sensorteknologi. Vissa av företagen är världsledande inom sina respektive branscher. Här finns alltid behov av välutbildade personer med spetskompetens. Har du erfarenhet och/eller utbildning inom något av dessa områden? Då har du mycket goda chanser att få jobb i Hudiksvall.