Logotype

Starta eget kurs kvällstid

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Då kan du gå en starta eget-utbildning. Våren 2022 erbjuder vi två olika utbildningar, en ordinarie och en på lätt svenska. Utbildningarna kostar inget för dig som vill delta. Alla vårens kurser är digitala. Anmälningslänkarna finns längre ner på sidan.

Starta eget

Det är länets kommuner, som i samarbete med Folkuniversitetet, kommer att erbjuda utbildningarna. Alla vårens kurser är digitala i Zoom och du som går kursen måste ha tillgång till internet och dator/läsplatta.

Vem kan söka?

Utbildningen är gratis för dig som bor i Gävleborgs län eller Älvkarleby kommun. Du ska ha en konkret affärsidé. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar. I annat fall kan en avgift komma att tas ut. När du anmäler dig kommer dina uppgifter att delas till Region Gävleborg. Kursen startar om minst 6 personer vill gå. Maxantal är 20 stycken.

Om utbildningen:

Folkuniversitetets Starta eget-utbildning, finansierad av Region Gävleborg, är en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling.

Du som blivande entreprenör och företagare vägleds i grupp och individuellt genom de olika stegen i Business Canvas-modellen, kompletterat med stegen fundera och starta i verksamt.se.

Utbildningsupplägget består av:

Varje utbildningstillfälle: är 6x3 timmar (1 utbildningstillfälle per vecka) där man går igenom:

  • 1 Introduktion:Rollen som entreprenör, företagsformer, verksamt.se
  • 2 Syfte och resurser:Din motivation, dina värderingar och din vision och kunskap, dina erfarenheter samt fysiska och ekonomiska tillgångar.
  • 3 Din affärsidé:Vilka behov/problem ska du täcka/lösa?
  • 4 Affärsmodell:Hur ska du gå till väga för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem?
  • 5 Mål och uppgifter:Vilka konkreta mål/milstolpar ska du sätta för att täcka dina kunders behov/lösa kunders problem och vad måste du göra för att nå dit?
  • 6 Ekonomiska prognoser:Företagsekonomi, resultat- och kassaflödesprognos.
    Du förväntas också göra eget arbete i webbplattformen verksamt.se samt arbeta med Lean Business Canvas. Du kommer få professionel individuell rådgivning.

Innan utbildningens avslut får du rådgivning i vilka stödfunktioner och nätverk som kan stötta dig i ditt fortsatta företagande. Du har även fortsatt fri tillgång till entreprenörsplattformen efter utbildningen.

 

Boka din plats idag!

Datum:

Tid:  - 

Plats: DIGITALT

Ort: DIGITALT

Anmäl dig här

Tillbaka