En dag och kväll för den lokala maten

En dag och kväll för den lokala maten!
Boka in torsdag den 15 april - en dag och kväll i tre akter
Hudiksvalls Näringslivsbolag driver idag ett nätverk inom livsmedel. Syftet är att väcka intresse för en viktig bransch och skapa förutsättningar för att starta, utveckla och etablera företag inom livsmedelsbranschen. Följ med oss torsdag den 15 april för mer kunskap och inspiration.
**********************************************************************
Du kan välja att boka en, två eller alla tre delar. Observera att du bokar de olika delarna var för sig.

12:00-13:00 EN GLADARE LUNCH
Den lokalproducerade lunchen gör skillnad! Därför vill vi inspirera till ”En gladare lunch” där huvuddelen av råvarorna är lokalproducerade.
En gladare vårsallad med varmrökt pepparlax från Arnövikens Fisk & Deli, krämbakat ägg från Charlottenberg Gård, gröna skott från MJ Bär och Grönt, potatis från Anderssons och syrlig kräm med dill.
Boka senast 14 april på tel 070 383 36 40, info@torgethudik.se
Hämtas 15 april kl. 10-13 hos MatTorget, Kungsgatan 24, Hudksvall
Pris 125 kr (Du betalar när du hämtar lunchen direkt till MatTorget)
Hämtas 15 april kl. 10-13 hos MatTorget, Kungsgatan 24, Hudksvall
Pris 125 kr (Du betalar när du hämtar lunchen direkt till MatTorget)
*********************************************************************

13:00-15:00 DIGITALT SEMINARIE MED GÄSTER OCH SAMTAL
Vi bjuder in till ett livesänt seminarium från Parkhyddan. Delta digitalt och ställ frågor i vår chatt. Under seminariet bjuder vi in gäster, representanter från Hudiksvalls kommun, MatVärden och lokala producenter för att prata om arbetet med att öka produktionen av lokal mat och dryck. En eftermiddag som ger mer kunskap, nya kontakter och inspiration.
Boka senast 14 april. Kostnadsfritt.
***********************************************************************

18:00-19:30 HUDIKSVALLS STÖRSTA LOKALPRODUCERADE MIDDAG - MED KOCKEN PETER BROLIN I DITT KÖK
Beställ en middagskasse med en nästan klar trerättersmiddag, du gör det sista hemma. Koppla upp dig och släpp in kocken Peter Brolin i ditt kök. Tillsammans lagar vi klart middagen och Selma & Gustaf spelar live för oss från Parkhyddan i Hudiksvall. Låt oss tillsammans skapa Hudiksvalls största middag våren 2021!
Förrätt
Tartar på beta smaksatt med grov senap, kapris och
confiterad lök. Serveras med rökt hälsingeyoghurt,
rågkrisp rädisaskott och picklade senapsfrön.
Varmrätt (Välj mellan fisk eller kött, veg alt finns).
Fisk
Halstrad regnbågsfilé med smörslungad potatis,
gräslök, vitvinssky, serveras med inlagd morot med
dill och ättika och broccoliskott.
Tartar på beta smaksatt med grov senap, kapris och
confiterad lök. Serveras med rökt hälsingeyoghurt,
rågkrisp rädisaskott och picklade senapsfrön.
Varmrätt (Välj mellan fisk eller kött, veg alt finns).
Fisk
Halstrad regnbågsfilé med smörslungad potatis,
gräslök, vitvinssky, serveras med inlagd morot med
dill och ättika och broccoliskott.
Kött
Rödvinsbräserad högrev, strössel på isterband,
sallad på picklade kantareller och sotad syrad lök,
rostad kryddat poppat korngryn samt potatispuré.
Rödvinsbräserad högrev, strössel på isterband,
sallad på picklade kantareller och sotad syrad lök,
rostad kryddat poppat korngryn samt potatispuré.
Dessert
Karamelliserad vit chokladmousse, havtornsgelé,
chokladkräm kaffebiskvi, havtornsmüsli.
Pris 395 kr
Boka senast onsdag 14 april kl. 17.00
(Underhållningen med Selma och Gustaf ingår i priset).
Karamelliserad vit chokladmousse, havtornsgelé,
chokladkräm kaffebiskvi, havtornsmüsli.
Pris 395 kr
Boka senast onsdag 14 april kl. 17.00
(Underhållningen med Selma och Gustaf ingår i priset).
Köp Middagskassen
Välkommen att delta på en näringsrik dag!
Välkommen att delta på en näringsrik dag!