Logotype

Full fart mot jul, nyår och ett förväntansfullt 2019!

Att summera Hudiksvalls Näringslivsbolags 2018 är inte helt lätt med tanke på alla det aktiviteter vi gjort under året, men jag gör ett försök.

Först ut är rekryteringståget och rekryteringsmässan som jag tror få har missat. Vilken succé det blev! Vi tog fram en film som beskriver resan som du kan se på denna länk. Tillsammans utvecklar vi Hudiksvall!

Vårt utvecklingsprojekt ”Företagande på lika villkor” som pågår fram till december 2019 har också blivit en succé. Projektets syfte är att främja företagande bland utrikesfödda entreprenörer så de kan starta hållbara företag. Vi har idag informerat 420 presumtiva företagare och har 44 personer som coachas i att starta företag.

I våras startade vi en PODcast där vi sammanfattar våra företagarfrukostar, så att även du som inte varit på frukosten har möjlighet att följa med i vad som händer. Här har vi bland annat berättat om Rekryteringståget, Gävleborgs livsmedelsstrategi, Den första ingenjören, Ung Företagsamhet och Export. Lyssna gärna på vår POD här!

200 nya företag har startat i Hudiksvall under 2018 och vi har idag c.a 3700 registrerade företag i kommunen varav 75% är enmansföretag.

Det finns en hel del att arbeta med under 2019 för att stärka vår tillväxt i Hudiksvall och det gör vi tillsammans. Kom ihåg att DU gör skillnad!


                    Roger Sundström, VD 

Tillbaka