Logotype

Nytt förslag från regeringen gällande korttidsarbete

Regeringen presenterade i dag ett förslag till förändring av lagen för korttidsarbete (korttidspermittering). Förslaget innebär att maxersättningen höjs till att omfatta upp till 80 procent av arbetstiden under maj, juni och juli, till skillnad från dagens maxersättning som är 60 procent.  Ändringen gäller både för de som redan har sökt stödet och för de som kommer att söka.

Förslaget innebär:

  • De företag som redan har sökt och fått en förskottsbetalning på fyra månader kommer att kunna justera detta i samband med att lagändringen träder ikraft. Man behöver alltså inte göra något i dagsläget.
  • Samma möjlighet finns för de som vill söka stödet innan den nya lagen träder i kraft – det vill säga man söker på befintliga stödnivåer men justerar dem utifrån de nya i samband med att lagändringen träder i kraft.

Har du som företagare frågor angående korttidsarbete eller andra frågor gällande ditt företag? Kontakta företagarjouren.
Jourtelefonen är öppen måndag till fredag, 8:00 till 20:00. 
0650 – 55 66 20 |  hudikfuture@hna.se 

Företagarjouren är kostnadsfri och allt som diskuteras är under sekretess.
Läs mer om jouren HÄR!

Information om korttidsarbete och hur man ansöker finns på Tillväxtverkets webbplats.

verksamt.se finns också samlad information från olika myndigheter om tillfälliga ändringar i lagar och regler med anledning av coronaviruset som är viktig för företagare att känna till.

Tillbaka