Logotype

Rekryteringståget

Under fredagens frukostmöte presenterade vi de pågående arbetet med rekryteringståget. Här kan du som inte kunde delta ta del av det som presenterade. 

 

 

Hur växte idén om rekryteringståget fram?

Under hösten 2017 har vi jobbat väldigt intensivt med vår inflyttarservice (Till Hudiksvall).Vi har varit ute och träffat de större arbetsgivarna som behöver rekrytera. Vi har hanterat både inflyttaärenden och medflyttarärenden. Efter vårt deltagande på två rekryteringsmässor under hösten insåg vi att det är svårt att sälja in en plats. Hudiksvalls kommun står inför en positiv utveckling, den känslan som finns här just nu är väldigt svår att förmedla utanför kommunen. Vi vill därför bjuda hit potentiella inflyttare som får uppleva Hudiksvall på plats. Därefter växte idén om rekryteringståget.

 

Vad är syftet med rekryteringståget?

Syftet med rekryteringståget är att skapa tillväxt i kommunen genom att bidra till inflyttning och bistå de lokala företagen i jakten på rätt kompetens.

 

Vilka är målgruppen?

De primära målgrupperna är dels företagen som behöver rekrytera men också personer som är intresserad av att flytta till vår kommun.  Vi ser också att personer som inte har kopplingar till vår kommun även visar intresse för att flytta hit.

Den här satsningen innebär ju att vi kommer sätta hela kommunens arbetsmarknad i fokus vilket också kan vara intressant för den som redan verkar här för att visa vilka företag som behöver rekrytera.

 

När och var ska detta ske?

Vi har som målsättning att rekryteringståget ska ske den 16 september 2018 på aktivitetsfabriken i Hudiksvall.

 

Kommer rekryteringsmässan vara öppen för allmänheten?

Det kommer finnas möjlighet för allmänheten att delta på rekryteringsmässan som besökare.  

 

Vad är status just nu?

Det pågår två upphandlingar just nu, dels mässleverantör och dels tågleverantör. Vi har idag den 23 februari bjudit in näringslivet till ett informationsmöte för att ge mer information och möjlighet för företag att samverka i den här satsningen. Under de kommande veckorna kommer vi sammanställa intresset och därmed ta beslut om vi fortsätter arbetet med rekryteringståget.

 

Vill du veta mer om rekryteringstråget?

Ta kontakt med Lava Bastan 0650 – 55 66 38 alt lava.bastan@hna.se

Tillbaka