Logotype

Sofie Jansson berättar...

Sofie Jansson kommer vara hos oss på Näringslivsbolaget under 6 månader. Vi ställde några frågor till henne. 

 

Vem är du?

Jag heter Sofie och är född och uppvuxen i Hudiksvall. Jag tycker särskilt om naturen, havet, möten med människor, skapande och humor. Jag varvar gärna skratt och stoj med tid för stillhet och reflektion, och trivs bäst med människor som brinner för något. Entusiasm och kreativitet, varvat med ett kontrasterande sportintresse utgör en stor del av min person.

 

Vad ska du göra på näringslivsbolaget? 

Jag skall jobba med olika typer av administrativa uppgifter. Min önskan är att få utveckla den naturliga administratör som bor i mig under de 6 månader jag ska vara här. Jag har redan börjat nosa lite på nya program i datorn, då jag b.la skall hjälpa Lava, med vår webb TillHudiksvall, och arbeta fram material till en inflyttartidning, som del av näringslivsbolagets inflyttarservice. Sedan kommer jag att hjälpa till med olika uppgifter där det behövs, tex rycka in som möteskoordinator ibland. Främst så blir det att sitta och skriva vid datorn, men även att vara med på möten, träffa olika samarbetspartners och sätta mig in i alla olika delar av näringslivsbolagets uppdrag kommer att fylla ut min tid. Det känns både spännande och lärorikt att kliva in i företagsvärlden, som är en helt ny värld för mig.

 

Vad har du gjort tidigare?

Jag är i grunden utbildad klassisk musiker. Jag följde min barndomsdröm om att spela harpa och har studerat både i Sverige och utomlands. Resan tog mig från Hudiksvall, till Falun, Köpenhamn och Toronto. Det tar många år av ihärdigt övande innan man når hög nivå på ett musikinstrument och jag hade nytta av min envisa personlighet för att komma dithän. På min musikaliska resa har jag gjort många spännande framträdanden, både stor symfoniorkester och mindre kammar-sammanhang. Kanske det mest spännande var tidigt i mitt unga vuxenliv, när jag fick chansen att åka med en ungdomsorkester på turné till Kina. Jag har också hittat glädje i administrativt arbete och har tidigare gjort en stor insats i arkivet på Folkteatern i Gävle. Jag gillar att strukturera och systematisera saker och har talangen att få relativt tråkiga uppgifter att kännas roliga.

 

Har du någon oanad talang?

Jag har ganska så bra detaljsinne, och kan se många olika delar och får snabbt överblick över saker. Har också en gång i min ungdom varit en skarp pistolskytt, det kan vara roligt att veta att jag en gång stod som tvåa på en riksfinal i 80-iaden. Jag tyckte det roligaste var känslan av totalt fokus och meditation i skottögonblicket dock, än egentligen själva tävlandet. Så det släppte jag sen när musiken tog över och varken tid eller motivationen fanns kvar.

Tillbaka