Logotype

Utveckling av verksamt.se

Besök av tillväxtverket i syfte att utveckla den engelska versionen av verksamt.se
Vi har i dagarna två haft besök av Nathalie Parkvall, tjänstedesigner och Lina Lundgren, webbredaktör från Tillväxtverket och Myndighetssamarbetet starta och driva, som ligger bakom webbsajten verksamt.se. Verksamt.se vänder sig till företagare och blivande företagare och erbjuder e-tjänster och information för att starta och driva företag. Syftet med Tillväxtverkets besök var att träffa några av våra projektdeltagare i projektet företagande på lika villkor för att genomföra användartester på de engelska sidorna av verksamt.se.

- Det är viktigt för oss att utgå från våra användare, det vill säga blivande och redan etablerade företagare, när vi utvecklar tjänster och tar fram ny information på verksamt.se, säger Nathalie Parkvall.  Just nu träffar vi användare som är nyanlända och utrikesfödda för att se hur de upplever de engelska sidorna på verksamt.se och hur vi kan möta deras behov på ett ännu bättre sätt. Vår uppgift är att förenkla för företagare och blivande företagare och för att göra det behöver vi förstå hur användarnas verkliga behov ser ut. Vi har fått många bra insikter av de användartester och intervjuer vi har genomfört här på Hudiksvalls Näringslivs AB.

 

 - En av de saker vi tar med oss är hur viktigt det är att få information på engelska eller sitt eget språk, för att kunna greppa hur det går till att starta företag i Sverige. De vi har träffat är otroligt ambitiösa och drivna individer med bra företagsidéer. De ska inte behöva vänta på att lära sig ett nytt språk innan de kan starta företag. Vi kommer att titta på hur vi kan utöka de engelska sidorna med mer information än vi har i dagsläget. 

 

- Samtliga personer vi har träffat har även berättat om hur väl mottagna de har blivit på Hudiksvalls Näringslivsbolag och hur mycket bra hjälp de har fått på sin väg mot att starta företag, säger Lina Lundgren.

 

 

Tillbaka